A szellemi tulajdon védelme
 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezői Gondos pakk csomaggal

A A A    Nyomtatható verzió

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tervezői, Fehér Bori és Gulyás Sára Gondos Pakk elnevezésű csomagja a higiénia és fertőtlenítés mellett a 65 év feletti korosztály egyedüllét érzésének csökkentéséhez nyújt segítséget.

Csomagjuk olyan tárgyakat, eszközöket tartalmaz, amelyek segítenek az izolációs helyzetben felmerülő szükségletek és igények kielégítésében. A higiénia és fertőtlenítés mellett a további tartalmak az egészségmegőrzés, a napi rutin, a szabadidős tevékenységek köré szerveződnek.

A doboz tartalma kiegészül egy a felhasználó által is elkészíthető rendszerezővel, amelyben a maszkokat és kesztyűket, szemetes zacskót, fertőtlenítő kendőt és sprayt tárolhatják. A MOME tervezői a felakasztható rendszerező elkészítéséhez letölthető útmutatót is készítettek.

A csomag tartalma megtekinthető az egyetem oldalán letölthető pdf dokumentumban:

https://segitopakk.mome.hu/downloads/Gondos-Pakk_Csomag_tartalma.pdf

„A társadalmi szolidaritás jegyében kis energiaráfordítás árán a pakkok összeállításával és átadásával bárki segítheti a környezetében élőket, családtagjait és mindazokat a hátrányos helyzetű közösségeket, akiknek kifejezetten szükségük van a támogatásra.”– olvasható a MOME oldalán.

Az egyetem legelső Segítő Pakkja a Baba Pakk volt, amely a csecsemőgondozásra fókuszál.

A tervezők további Segítő Pakkok fejlesztésén dolgoznak.

 

Források:

Digitálisan letölthető csomaggal segíti az időseket a MOME – hirado.hu – 2020. május 15.

Segítő Pakkok

Kép forrása:  https://segitopakk.mome.hu/