A szellemi tulajdon védelme
 

Innovatív orvosdiagnosztikai eszköz gyorsíthatja a betegségek diagnosztizálását

A A A    Nyomtatható verzió

Az in vitro diagnosztika (IVD) piacát kiszolgáló, magas minőségű és innovatív hematológiai elemzőrendszerek tervezésével és gyártásával foglalkozó magyar cég, a NORMA Instruments Zrt. a mintavétel helyén közvetlenül alkalmazható, kisméretű és környezetkímélő, az egyes betegségek diagnosztizálását támogató orvosi műszer fejlesztésébe kezdett.

A vérminták esetében a minőségi eredmények érdekében fontos, hogy minél hamarabb megtörténhessen a labordiagnosztikai mérés, mint például a daganatos betegségek, a leukémia, egyes immunbetegségek, vérszegénység esetén a retikulocyta-mérés. A NORMA Instruments fejlesztése lehetővé teszi, hogy a mintákat ne csak a laboratóriumokban, hanem szállítás nélkül, a helyszínen elemezzék. A készülék leegyszerűsíti és meggyorsítja majd a vizsgálatok folyamatát, elősegíti a hatékony szűrést és lerövidíti az időt a kezelés kezdetéig. Ezen kívül, a kis mintamennyiséggel működő eszköz lehetőséget ad szaktudást nem igénylő, ujjbegyes mintavételre is,

A 2012-ben indult NORMA Instruments Zrt. kiváló minőségű és innovatív véranalízis-rendszerek tervezésére és gyártására szakosodott.  Innovatív termékeit a humán-egészségügyi intézmények és az állatgyógyászati klinikák egyaránt használják. A cég az általa szállított, összetett diagnosztikai készülékek üzembe helyezéséhez és karbantartásához szükséges műszaki szolgáltatásokat is biztosítja.

A magyar cég számos szabadalmat és díjat szerez be, amelyek közül a legkiemelkedőbbek voltak a Nemzetközi Red Dot Design Award 2014-ben, a 2016-os magyar Millenniumi Innovációs Díj és a 2018-as Magyar Környezetvédelmi Innovációs Díj.

 

Forrás:

Gyorsíthatja a betegségek diagnosztizálását egy új magyar fejlesztés – medicalonline.hu – 2020. május 21.

Kép forrása:  https://nawihewad.af/partners/