A szellemi tulajdon védelme
 

Kihirdették az idei MVM Edison startup verseny győzteseit

A A A    Nyomtatható verzió

A harmadik alkalommal kiírt MVM Edison 2020 energetikai startup felhívására az energetikai vállalatcsoport február végéig várta azokat a széles körben hasznosítható energetikai, energiatudatossági megoldásokat, amelyek valós problémára kínálhatnak megoldásokat, könnyebbé tehetik az MVM ügyfeleinek mindennapjait, illetve hatékonyabbá tehetik a hazai energetika működését.

A szakmai zsűri döntése alapján az MVM Edison 2020 verseny nyertes innovációi az alábbiak:

Rollin TechnologiesInnovatív rollertöltő.

Az innováció egy olcsó, környezetbarát, vezetéki nélküli indukciós töltőállomás (dokkoló), mely elsősorban az elektromos rollermegosztó szolgáltatók számára nyújt megoldást a töltési költségeik és struktúrájuk optimalizálásában.

A rendkívül egyszerű megoldású rollertöltő a felhasználók számára is egyszerűen és könnyedén használható. Mindössze annyit kell tenniük, hogy belehelyezik a rollert az adott állomásba, és ahogy az érintkezik a dokkolóval, máris megkezdődik a töltés. Ennek köszönhetően a következő felhasználó töltött járműhöz jut majd, vagy akár az előbbi használó a töltött rollerrel térhet vissza a kiindulópontra.

PiggyBanxVirtuális malacpersely.

Egy megoldás a fiatalok költségtudatos viselkedésének elősegítésére.  APiggyBanx csapata, egy egyedi Fintech applikációt fejlesztett, amely a 18 év alatti korosztály megtakarítási céljait egy mobil alapú, digitális malacpersely segítségével támogatja, amely aranyos interakciókkal hálálja meg a perselybe rakott megtakarítási összeget. A csapat a környezettudatosság és az energiatudatosság fejlesztését is nagyon fontosnak tartja. A felhasználók ebben a 2 témakörben kapott kérdésekre helyes válasz esetén Piggy Érméket kapnak, amit fel tudnak használni kedvezményként a későbbi vásárlásnál.

Solar DAO – Blockchain alapú megújulók.

A DAO egy decentralizált energiaközösségi platform, mely elérhetővé teszi a társaság tagjainak, hogy közös zöldenergiás termelést hozzanak létre és üzemeltessenek. Az innováció egy demokratikus elven működő közösségi energiatermelés adaptációját hivatott felgyorsítani, amivel egy élhetőbb jövőt szeretne létrehozni, lassítva a klímaváltozás hatásait.

„A nyertes csapatok részt vehetnek a Lisszabonban megrendezett Web Summit 2020 rendezvényen, illetve egyéves LinkedIn Premium Business előfizetést is kapnak. A legjobbaknak a későbbiekben esélye lehet egy, legfeljebb 50 millió forint értékű magvető befektetés elnyerésére az MVM Csoport inkubátor cége, az Smart Future Lab Zrt. részéről.” – olvasható az mvmedison.hu oldalán.

 

Forrás:

Kiderültek az MVM Edison startup verseny nyertes csapatai! — mvmedison.hu – 2020. május 29.

Kép forrása:  https://www.origo.hu/