A szellemi tulajdon védelme
 

Tizenéves innovátorokat díjaztak

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Innovációs Szövetség – az EU-versenyek mintájára – 1991 óta írja ki a kreatív, tehetséges fiataloknak szóló Ifjúsági és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, ahol elsősorban azokat az innovatív fiatalokat keresik, akik fogékonyak az újdonságra és ebből következően újszerű megoldásokat találnak ki. Olyan magas színvonalat képviselő ötleteket, megoldásokat várnak a fiataloktól, amelyek hasznosak lehetnek a társadalom számára.

Az idei versenyre összesen 99 pályázat érkezett (ebből 15 db határon túli magyar fiataloktól), ezek közül a tudósokból, egyetemi tanárokból és gazdasági szakemberekből álló bizottság 62 pályázatot fogadott el, illetve javasolt kidolgozásra.

A bírálóbizottság 3 első, 3 második, 4 harmadik, illetve 2 különdíjat ítélt oda, 32 pályázatot kiemelt dicséretben részesített.

A díjazott és a kiemelt dicséretben részesített, leglátványosabb pályamunkák nyilvános bemutatásra kerülnek a Kutatók Éjszakáján.

Első díjban részesített pályamunkák:

1.       Visszaáramlások detektálása tanulóalgoritmus használatával - mély neurális hálók és mesterséges intelligencia a számítástechnikai képelemzésben (pályázó: Ecsedi Boglárka, Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium)

 

2.       Távirányítható Marsjáró készítése (pályázó: Rózsavölgyi Mátyás, Perintparti Waldorf Általános Iskola és Gimnázium, Szombathely)

3.       Bronchus Protect (pályázó: Gál Emese, János Zsigmond Unitárius Kollégium, Kolozsvár)

 

A díjazottakról és további 43 kidolgozott pályázatról készült kiadvány az alábbi linken érhető el:

http://www.innovacio.hu/3a_hu_29_vegeredmeny.php

 

Az eredményhirdetésről és az első díjasokról készített youtube csatornára feltöltött kisfilm szintén megtekinthető, elérhetősége az alábbi:

https://www.youtube.com/channel/UCG-aPA3UI8pvAixwLqE_e_g

 

 

Forrás:

29. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY (2018/2020-AS TANÉV)
VÉGEREDMÉNYE – innovacio.hu – 2020. június 09.

Kép forrása: innovacio.hu