A szellemi tulajdon védelme
 

Fiatal tudósjelölteket keresnek

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Innovációs Szövetség immáron 30. alkalommal hirdette meg az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyét, melyre egyénileg vagy kétfős csapatokban pályázhatnak hazai, illetve határon túli magyar középiskolás fiatalok.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka terveivel.

A pályázatok első beadási határideje 2020. november 25-e, 15 óra, amikorra e-mailben kell eljuttatni a legfeljebb két oldalban ismertetett megoldandó természettudományos, műszaki problémára irányuló ötletet.

A 3 db I. díjas, a 3 db II. díjas és a 4 db III. díjas pályázat készítői jelentős pénzjutalomban részesülnek. Különdíjat kap a legfiatalabb díjazott és a legsikeresebb díjazott határon túli fiatal. Ezen felül a verseny 1-3. helyezettjei 100 többletpontot kapnak a 2021. évi felsőfokú felvételi eljárás során.

A legjobb fiatalokat (10-12 pályázó) felkészítő középiskolai tanárok differenciált, 500-800 E Ft-os jutalmat érdemelnek ki. A legeredményesebb iskolák 1 M Ft támogatást nyernek el.
A versenyen kiválasztott fiataloknemzetközi versenyeken, szakmai utazásokon vehetnek részt, 

Az üzleti hasznosításra alkalmas pályázatok készítőit a Startup Campus program ingyenesen üzleti és startup forrásszerzési képzésben, mentorálásban részesíti.

Az ünnepélyes díjátadásra 2021 májusában, kétnapos kiállítás keretében kerül sor. A legjobb pályázatokat 2021. szeptember 24-én bemutatják a Kutatók Éjszakája program keretében az Ericsson Magyarország székházában.

A részletes pályázati felhívás az Innovációs Szövetség ( http://www.innovacio.hu/3a_hu_30_felhivas.php ) weboldalán érhető el.

 

Forrás:

30. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY (2020/2021-ES TANÉV) - innovacio.hu – 2020. június 09.

Kép forrása: http://elteonline.hu/tudomany/