A szellemi tulajdon védelme
 

Új-generációs integrált turisztikai platformot fejleszt a szegedi Monguz Kft.

A A A    Nyomtatható verzió

Új-generációs integrált turisztikai platform (T4P) fejlesztésébe kezdett a szegedi Monguz Információtechnológiai Kft. A cég MTI-nek küldött közleménye kiemeli: „a platform a jelenleg jórészt közintézményi gyűjteményekben és adatbázisokban szunnyadó kiaknázatlan tartalmakat és a hozzájuk kapcsolódó értékes kiegészítő információkat dolgozza fel, teszi láthatóvá és értékesíthetővé a turizmus számára nyílt applikációkkal elérhető innovatív alkalmazások, attrakciók segítségével.”

A kétéves fejlesztés során létrejövő platform megkönnyíti a turizmusban érdekelt szereplők közötti tartalomkezelést és -cserét, kapcsolatok kiépítését és menedzselését, innovatív turisztikai termékek, szolgáltatások létrehozását és bevezetését.

A Monguz Kft. csapata több, mint 20 éve foglalkozik kulturális adatok digitalizációjával és digitalizált kulturális vagyon újrahasznosításával a turizmus és az oktatás területén. T4P fejlesztésüket a szegedi cég kutató-fejlesztői valósítják meg külső szakértők és partnerek bevonásával.

Az új felületet várhatóan 2021 utolsó negyedévében kezdhetik el használni a turizmus szereplői.

 

Forrás:

Digitális turisztikai fejlesztést indít a szegedi Monguz Kft. – profitline.hu – 2020. június 13.

Kép forrása:  https://prezi.com/3y8mnahn38vs/a-monguz-kft-termekeinek-bemutatasa/