A szellemi tulajdon védelme
 

Június 29-e a Design Világnapja

A A A    Nyomtatható verzió

Az Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége megalakulásának 50. évfordulóján, 2007. június 29-én hirdette meg a Design Világnapját először. Az idei desig nap fókuszában a mindennapi design áll, a hétköznapi termékekben és szolgáltatásokban megjelenő formatervezés értékeire és előnyeire hívja fel a figyelmet.

A világnap alkalmából a Magyar Formatervezési Tanács szervezésében három stúdió szubjektív rövid videója mutatja be a mindennapi design szerepét.

A Flying Objects egy nap történéseit sűrítette bele másfél perces videóba, hogy felhívja a figyelmet azokra a jól megtervezett tárgyakra, amik évtizedekig szolgálnak minket. Az integrált szolgáltatásokat nyújtó butik-designstúdió projektjeivel az elmúlt években sorra nyerte el a legfontosabb design díjakat: kétszer a Red Dot Design Awardot, egy ízben az iF Design Awardot, illetve a Magyar Formatervezési Díjat.

A HYPENADHYPER a Design Világnapra készített videójában a magazinra is jellemző izgalmas vizuális megközelítésben mutat be olyan hétköznapi, ámde sok esetben ikonikus darabokat, melyek sokunk számára ismerősek.

A harmadik filmet jegyző, Magyar Formatervezési Díjjal többszörösen elismert Maform Design Studio missziója, hogy az emberek mindennapjait a legújabb technológiai és mérnöki innovációk segítségével tegyék könnyebbé. Videójukban egy hétköznapi tárgy, egy locsolókanna négy különböző változatát személyesítik meg.

A Design Világnapra készült videók az idén október 1. és 11. között megrendezésre kerülő Budapest Design Week tematikájához is kapcsolódnak. A designhét végleges programját augusztusban teszik közzé.

 

Mindhárom video megtekinthető a Budapest Design Week youtube csatornáján:
https://www.youtube.com/channel/UCB0DVP8BVzzHDV8o1uW0nmw

 

Forrás:
Design Világnap 2020: „Design for Everyday Life” – mft.org.hu – 2020. június 29.

Kép forrása:  http://elmenyem.hu/