A szellemi tulajdon védelme
 

Egyedülálló hatóanyag-tisztítási eljárás született magyar vegyészmérnököktől

A A A    Nyomtatható verzió

A RotaChrom Technológiai Zrt. által fejlesztett CPC innovatív berendezéssel már ipari méretben lehetséges hatóanyagokat elválasztani egymástól a folyadék-folyadék kromatográfia segítségével.

Az eljárás újdonsága, hogy a korábbi laboratóriumi környezettel szemben ipari méretben, gyakorlatilag bármilyen folyadékból képesek kinyerni hasznos anyagokat - legyen szó gyógyszerekről, természetes eredetű étrendkiegészítőkről, parfümről, vagy akár gluténmentes termékekről, alkoholról, de még a szennyvízből is elő tudnak állítani olyan anyagokat, amelyek alkalmasak lehetnek az újrafelhasználásra.

A hagyományos kromatográfiás eljárásokkal szemben a RotaChrom innovatív technológiája nem használ drága és idővel elhasználódó szilárd halmazállapotú anyagot, nem hagy hátra káros vagy nemkívánatos anyagokat, és az előállítási költségek csökkentésével a végtermék árát is kedvezőbbé teszi.

Módszerük nem csak hatékony, hanem környezetbarát is. A titok a megfelelően választott folyadékban és az oldószerben van, melyek az elválasztás után hatékonyan újrahasznosíthatók.

A CPC eljárás csökkenti a költségeket, olcsóbbá teszi a végterméket, a felhasználási lehetőségek száma közelít a végtelenhez.

A magasan képzett vegyészmérnök csapat innovációja új dimenziót nyit a hatóanyagtisztításban.

 

Forrás:

Magyar találmány, mely új dimenziót nyit a hatóanyagtisztításban – origo.hu – 2020. július 06.

Kép forrása:  https://rotachrom.com/