A szellemi tulajdon védelme
 

Már online is megtekinthetők a magyar kultúra kincsei

A A A    Nyomtatható verzió

A magyar múzuemi digitalizáció legújabb online csatornáján a MuseuMap Gallery-n keresztül kitűnő minőségű fotókon és 3D felvételeken keresztül mélyedhetnek el az érdeklődők a magyar kultúra kincseiben. Az új oldal célja, hogy a magyar kultúra gazdagságát mindenki számára elérhetővé és átélhetővé tegye.

Az oldal egyedisége, hogy az érdeklődők a tárgyakat történetükkel együtt, látványos módon - 3D modelleken és virtuális kiállításon - bemutatva, kontextusba helyezve ismerhetik meg.

MuseuMap Gallery oldalon kicsik és nagyok, pedagógusok és diákok, laikusok és szakemberek egyaránt találnak kedvükre való műtárgyakat, történeteket, kiállításokat. Míg a „Felfedezés” és „Tanulás” menüpontok alatt szórakoztató ismeretterjesztő és oktatási célokat szolgáló anyagokat találunk, addig a „Kiállítások” menüpontban a digitalizálásban résztvevő partnerintézmények virtuális gyűjteményei láthatók.

A MuseuMap Gallery a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központjának (OMMIK) fejlesztése.

A gyűjtemény az online térből éjjel-nappal látogatható, a belépés ingyenes!

 

Forrás:

Elindult a MuseuMap új szolgáltatása, a MuseuMap Gallery! – omikk.hu

Kép forrása:  https://ommik.hu/index.php/hu/