A szellemi tulajdon védelme
 

Szabadalomképességi értékelés címen új szolgáltatást indított az SZTNH

A A A    Nyomtatható verzió

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) bevezette új,  szabadalomképességi értékelés szolgáltatását a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által meghirdetett iparjogvédelmi pályázathoz kapcsolódóan. A szolgáltatást az innovatív KKV-k, egyetemek, kutatóintézetek, egyéni megrendelők vagy nagyvállalatok egyaránt igénybe vehetik.

 

A hivatal új szolgáltatásának célja a nemzetközi szabadalmi bejelentés benyújtásával kapcsolatos 2020-1.1.3-IPARJOG pályázati támogatás  szükséges, előírt dokumentum biztosítása, mely azt igazolja, hogy  a nemzetközi szabadalmi bejelentésre szánt, 12 hónapnál nem régebbi magyar elsőbbségű szabadalmi vagy használatiminta-oltalmi bejelentés tartalmaz-e legalább egy szabadalomképes műszaki megoldást. Az értékelés eredménye a támogatás megpályázásán túl segítheti a bejelentőt tervei megalapozásában is, hiszen még időben fel tud készülni a korábbi bejelentéssel kapcsolatos esetleges további teendőkre, ezáltal tudatosabb és költséghatékonyabb oltalomszerzésre nyílik lehetősége.

A szolgáltatásról bővebben itt olvashat»

 

Forrás:

Új szolgáltatás az NKFIH által meghirdetett iparjogvédelmi pályázathoz kapcsolódóan az innovatív KKV-k, egyetemek, kutatóintézetek, egyéni megrendelők vagy nagyvállalatok számára – sztnh.gov.hu – 2020. július 15.

 

Kép forrása:

https://www.sztnh.gov.hu/hu