A szellemi tulajdon védelme
 

Új támogatási lehetőség indult inkubátoroknak

A A A    Nyomtatható verzió

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) meghirdette a kétmilliárd forint keretösszegű Startup Factory pályázatát a startupokat felkaroló inkubátorok szakértői tevékenységei és mentorálási szolgáltatásai támogatására.

A pályázati „kiírás célja, hogy az egyedi ötletekre építő magyar cégek megfelelő támogatást kapjanak erősödésükhöz, fejlődésükhöz” - olvasható az NKFIH oldalán.

A Startup Factory nyerteseinek a hazai startup környezet fejlesztésére, a kezdő innovatív vállalkozók üzleti lehetőségeinek fokozására kell fordítaniuk az inkubátoronként igényelhető legfeljebb 300 millió forint támogatást. A kiírók az elmúlt évekből megfelelő referenciákkal rendelkező inkubátorok jelentkezésére számítanak elsősorban.

A magyar kormány kiemelt célja a hazai kis- és középvállalkozások innovációs teljesítményének növelése, melynek nélkülözhetetlen része a startupok növekedését biztosító inkubátorhálózat hatékony működtetése. A Startup Factory pályázat az eddigi szakmai programok sikereire alapozva újabb lehetőségeket teremt a hazai inkubátorok szakmai munkájának eredményes folytatásához.

 

Forrás:

Kétmilliárdos inkubátorpályázat indul a magyar startup ökoszisztéma továbbfejlesztésére – nkfih – 2020. július 23.

Kép forrása:  https://www.dreamstime.com/