A szellemi tulajdon védelme
 

Most van igazán szükség az innovatív megoldásokra, ötletekre!

A A A    Nyomtatható verzió

„A pandémia világszerte megmutatta, hogy a saját környezetünkben számos megoldandó probléma látszik, a környezettudatosság mellett számos terület megújítására mutatkozik igény. Emellett a karantén időszak megerősítette azt, hogy az emberek segítsenek a saját közösségüknek, így mi is azt érezzük, hogy az innovációs ökoszisztémának most még jobban össze kell fognia.” – olvasható  Turcsán Tamás Péter a Restart2020 alapítója Linkedin oldalán.

A mindenki számára nyitottRESTART2020.org egy globális online esemény, amely összekapcsolja az ötleteket és az innovátorokat világszerte, megoldásokat keres a COVID-19 járvány és a válság negatív hatásainak enyhítésére. A szervezők célja, hogy a megszülető projekteket tovább inspirálva, összekössék az ötletgazdákat azokkal, akik megoldásokat keresnek a kialakult helyzetre.

Nevezni augusztus 18-ig lehet, az online döntőre augusztus 29-én kerül sor.

A rendezvényt támogató befektetők a legjobbaknak 15-500 millió közötti befektetés megszerzésére kínálnak lehetőséget. A támogatók között több olyan nagyhírű nemzetközi szervezet is található, mint a Tom Szaky alapította Terracycle, de hazai oldalon is erős összefogás alakult ki. A védnökséget vállaló Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű Kapacitásának Fenntartásáért Felelős Államtitkár mellett az NKFIH, illetve a Hiventures képviselői is helyet kaptak a zsűriben. A startup közösség oldaláról a Hello Tomorrow Hungary, az EuroAsian Startup Awards, az Intellitex és a Connect East Incubator mentorai is segítenek az esemény megvalósításában. A Tőkeportál a különdíj közösségi finanszírozásával
támogatja az eseményt.

A programról bővebb információk érhetők el a RESTART2020 weboldalon.

 

Forrás:
Startup ötletgyár épül a válság ellen – technokrata.hu – 2020. július 29.

Kép forrása: https://www.linkedin.com/