A szellemi tulajdon védelme
 

Újabb funkcióval bővült az EKG-t kiértékelő WIWE mobil eszköz

A A A    Nyomtatható verzió

Magyar kutatók által korábban otthoni EKG mérésre kifejlesztett eszköz kibővült egy új, a szívritmuszavarra utaló (HRV) mérési funkcióval, melynek köszönhetően egy komplex diagnosztikai eszközzé vált a WIWE.

Az új funkció megbízható visszajelzést ad a felhasználó általános egészségi állapotáról és fittségi indexéről, továbbá a keringési rendszer és az idegrendszer pillanatnyi állapotát is értékeli. Lehetőséget ad következetes, ugyanabban az időpontban történő mérésekre, és minden egyes mérés után automatikus kiértékelést is készít.

A 2015-ben napvilágot látott orvostechnikai készülék iránt egyre nagyobb kereslet mutatkozik idehaza és külföldön egyaránt.

Az innovatív készülék az EKG görbe tulajdonságait kiértékelve - a világon egyedülálló - intelligens algoritmus segítségével megmutatja a hirtelen szívhalál és a pitvari fibrilláció következtében kialakuló stroke kockázatát, valamint felismeri a Kamrai Heterogenitás kóros mértékét, ami a hirtelen szívhalál szükséges feltétele. Ezen kívül képes mérni a vér oxigénszintjét, számolja a pulzust is, illetve rendelkezik olyan egyéb funkciókkal is, mint a lépés- és kalóriaszámláló.

A WIWE bárhol, bármikor klinikai szintű EKG-t mér a felhasználó számára orvosi segítség nélkül, mindössze egy perc alatt. A mérés eredményeit a készülék okostelefonra továbbítja, ahol a kiértékeléssel együtt tárolódnak. Az eredmények bármikor egyszerűen továbbíthatók a kezelőorvosunknak vagy éppen a családtagjainknak.

 

Forrás:

Új funkcióval bővült a WIWE – innoteka.hu – 2020. augusztus 03.

Kép forrása:   https://mywiwe.com/