A szellemi tulajdon védelme
 

A világ legjobb oktatóprogramja lett a debreceni Xeropan

A A A    Nyomtatható verzió

Az egyik neves, oktatóprogramokat bíráló amerikai szervezet a Tech Breakthrough a debreceni Xeropannak ítélte meg a világ legjobb Interaktív Tanulást Támogató rendszere díjat.

A Xeropan a legmodernebb pedagógiai eszközöket használva 15 nyelven tanít angolul. Az applikáció fejlesztői azt szerették volna elérni, hogy mindennapi élethelyzeteket feldolgozó anyagokon, érdekes, szórakoztató leckéken keresztül a tanuló próbáljon meg elmélyedni. Ezért izgalmas történeteken keresztül viszi véghez a tanítást, nem tankönyvi, hanem egyéb érdekes témákkal, valós élethelyzeteket bemutató videókkal szórakoztat. A beszélgetés gyakorlására is van lehetőség, egy mesterséges intelligenciával rendelkező chatbottal társaloghatnak a tanulók.

A díjnyertes tananyag több helyen is bizonyított az utóbbi időben. A járvány idején ingyenessé tették PRO funkcióit az iskolák számára, melynek köszönhetően az Oktatási Hivatal a tanulást támogató hasznos anyagok között tüntette fel honlapján.

Szeptemberben már elérhető lesz a Xeropan Classrom is, melynek segítségével a fizikai tankönyveket helyettesíthetik a tanárok, miközben a teljes tanyagot felhasználva akár testre is szabhatják.

A xeropan hivatalos weboldala: https://xeropan.com/

 

Forrás:
Nemzetközi díjat nyert a magyar edutech startup – startuponline.hu – 2020. augusztus 06.

Kép forrása:  https://www.origo.hu/gazdasag/