A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar kutatók egy szuperkoncentrátum tumornövekedést gátló hatását igazolták

A A A    Nyomtatható verzió

Dr. Bencze Gyula és kollégái "Mito-onkológiai szer; a fermentált búzacsírakivonat elnyomja a Warburg-hatást, helyreállítja a mitokondriumok oxidatív aktivitását és gátolja a tumornövekedést "című tanulmányukban azt mutatták ki, hogy a fermentált búzacsírakivonat koncentrátuma tumorellenes hatással bír, és jelentősen, mellékhatás nélkül növeli a rákbeteg kísérleti állatok túlélését. A szuper kivonat az első olyan készítmény, ami a sejtlégzés aktiválásával és a Warburg-hatás csökkentésével fejt ki a tumornövekedést gátló hatást.

Az elvégzett vizsgálataik szerint a szuperkoncentrátum úgy állítja helyre a rákos sejtek mitokondriumainak (erőműveinek) működését, hogy közben az egészséges sejtek anyagcseréjét nem befolyásolja, azaz nincs toxikus mellékhatása.

A szuperkoncentrátumot a különálló rákos sejteken alkalmazva kimutatták, hogy a szer beindítja a rákos sejtek természetes önmegsemmisítő folyamatát.

A magyar szakemberek élő szervezetben is megvizsgálták a koncentrátum hatásait. A kivonat esetében azt nézték meg, hogy 14 napos kezelés hogyan befolyásolja melanomás egerekben a bőrrák növekedését. Mint kiderült, a szer hatására jelentősen csökkent a tumor mérete: míg a kezeletlen csoportban az átlagos tumortérfogat 4 cm3 volt, a kezelt csoportban a gátolt növekedés eredményeként a tumor ennek a felénél is kisebb méretet ért el.

A kezelés az állatok élettartamát is megnövelte: a kezelt egerek átlagosan 43 napot, míg a kezeletlenek mindössze 28 napot éltek.

 

Forrás:

Előmozdíthatja a rák elleni harcot a magyar kutatók felfedezése – origo.hu – 2020. augusztus 31.

Kép forrása: https://biokiskert.hu/