A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar diákok dobogós helyen végeztek az Informatikai Diákolimpián (CEOI)

A A A    Nyomtatható verzió

A magyar diákok hagyományosan jól szerepeltek az idei Közép-Európai Informatikai Diákolimpián (CEOI), egy ezüst-, és két bronzérmet szereztek.

A résztvevők két, öt-öt órán át zajló versenynapon mérték össze versenyprogramozási ismereteiket három-három feladat önálló megoldásával, amelyek nem hétköznapi kódolási ismereteket, hanem komplex algoritmikus gondolkodást igényeltek.

A győztes magyar diákok:

Tóth Gellért, Óbudai Árpád Gimnázium – ezüstérem;
Szabó Kornél, Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium – bronzérem;
Szente Péter, Batthyány Lajos Gimnázium, Nagykanizsa – bronzérem.

A Nemzetközi Informatikai Diákolimpia bizottságának döntése alapján a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, a Digitális Jólét Program, és a Szegedi Tudományegyetem közös pályázata nyerte el a 2023-as Nemzetközi informatikai olimpia (IOI) megrendezésének jogát, így Neumann János születésének 120. évfordulóján, 2023-ban Magyarország rendezheti meg a rangos, nemzetközi eseményt.

A CEOI a régió legfontosabb informatikai tanulmányi versenye, amelyet 1994 óta rendeznek meg, jellemzően tizennégy közép-európai ország, és minden évben más-más, régión kívüli vendégország közreműködésével. Célja, hogy fokozza a közép-európai diákok érdeklődését az informatikai és infokommunikációs technológiák iránt, és lehetőséget ad arra, hogy a diákok próbára tegyék problémamegoldó képességüket. Magyarország a diákolimpia egyik alapító tagja.

 

Forrás:

Magyar érmesek a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián – digitalisjoletprogram – 2020. augusztus 31.

Kép forrása: https://njszt.hu/hu/news/2020-01-10/