A szellemi tulajdon védelme
 

Új központtal gyarapodott a Digitális Élményközpontok száma

A A A    Nyomtatható verzió

Budapesten az új Hidegkuti Nándor Stadionban nyitotta meg kapuit a legújabb EDU&FUN Digitális Élményközpont az iskoláskorú fiatalok és a legmodernebb technológiák iránt érdeklődők számára, hogy felfedezhessék, megismerhessék és kipróbálhassák a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket.

Az élménykomplexumban szervezett programokkal, játékos formában segítik bővíteni az iskolások és hétvégenként az érdeklődő családok digitális tudását, technológiai ismereteit. Megismerhetik a virtuális valóságot, a robottechnikát, a 3D tervezés, szkennelés és nyomtatás folyamatát, a robotprogramozás világát.

A 2016-ban indult Programozd a jövőd elnevezésű program keretében az országban már több helyen – Győrben, Debrecenben, Budapesten és nemsokára Zalaegerszegen – is üzemelnek és számos érdekességet tartogatnak a jövő nemzedéke számára a digitális élményközpontok. Közös céljuk a digitális képességek fejlesztése, az innovatív technológiák megismertetése, illetve az, hogy minél több fiatal válasszon magának műszaki, informatikai pályát.

A központban minden foglalkozás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

Forrás:

Ma nyílt meg a Digitális élményközpont Budapesten – magyarnemzet.hu – 2020. szeptember 15.

Kép forrása:  https://www.facebook.com/digitaliselmenykozpont/