A szellemi tulajdon védelme
 

Az idén is átadták az Érték és Minőség Nagydíj elismeréseket

A A A    Nyomtatható verzió

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen magas minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A Nagydíj elnevezése közvetlenül utal annak tartalmára, jelzi a védjegyoltalom jogosultjainak és partnereinek filozófiáját és elkötelezettségét, továbbá a valódi értékekre irányítja a figyelmet, elutasítva a hamisat, a silány minőséget. A pályázat díjazottjai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez.

A kitüntető címet 2019-ben a kiváló minőségű áruk és szolgáltatások megbecsülésére hozták létre.

Szeptember 9-én a Gazdaság Ünnepén adták át az idei Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Idén 40 főcsoportban több mint 100 témakörben hirdették meg a tendert a Kárpát-régió egész területén, melyre egyaránt jelentkezhetett minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség.

Az Érték és Minőség Nagydíjat 33 pályázó 39 pályázata nyerte el, akik ezzel együtt az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy egy éves díjmentes használatára is jogosultak lettek.

A díjnyertes pályázatok az ország 13 megyéjéből érkeztek, hazánk összes régióját érintve. A nyertesek 41%-a budapesti, 59%-a pedig vidéki székhellyel rendelkezik. A győztes pályázatok több mint 90%-a a kézzel fogható termékek körébe sorolható, míg kevesebb, mint 10%-a kapcsolódik valamilyen szolgáltatáshoz.

A díjazottak között az agráriumot képviselő, főleg az élelmiszeriparhoz kötődő pályázatok alkották továbbra is a legnépesebb csoportot.

A 2020. év díjazottjai az Érték és Minőség Nagydíj hivatalos weboldalán megtekinthetők.

 

Forrás:

Sajtóközlemény -- A gazdasági élet kiválóságait köszöntötték a Vajdahunyadvárban szeptember 9-én – emin.hu – 2020. szeptember 09.

 

Kép forrása:  https://www.emin.hu/