A szellemi tulajdon védelme
 

Az idén is megrendezik a Kutatók Éjszakája tudományos-ismeretterjesztő fesztivált

A A A    Nyomtatható verzió

Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság  kezdeményezésére és támogatásával az EU-ban és azon túl megrendezett tudományos-ismeretterjesztő programsorozat, mely 2005 óta – Magyarországon 2006 óta - minden év szeptember utolsó péntekén kerül megrendezésre.

A rendezvényhez kapcsolódó különféle tudományos programok célja az ismeretterjesztés, a kutatói életpálya és a tudomány, valamint a tudományos eredmények népszerűsítése.

A koronavírus járványhelyzet miatt az Európai Bizottság 2020 tavaszán úgy döntött, hogy november 27-re és 28-ra halasztja az idei Kutatók Éjszakája programjait.

A járvány okozta jelenlegi bizonytalan helyzetre való tekintettel a szervezőknek az idei évben lehetőségük lesz a programok nem csak személyes jelenléttel járó élő (offline), hanem online megszervezésére is, illetve az élőben megrendezésre kerülő rendezvények online közvetítésére is.

Országszerte, számos nagyvárosban, különleges helyszínekkel, érdekes kísérletekkel, tudományos programokkal készülnek a Kutatók éjszakáján a szervezők. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével.

További információ és programok a folyamatosan frissülő honlapon https://kutatokejszakaja.hu/ találhatók.

A magyarországi rendezvényeket idén is az RCISD Regionális Tudásközpont által vezetett konzorcium szervezi,  amelynek tagja a Nők a Tudományban Egyesület, az Óbudai Egyetem, a Hétfa Kutatóintézet és a TIT Tudományos Ismeretterjesztő Társulat.

 

Kép forrása:  https://www.facebook.com/kutatokejszakaja/?fref=ts