A szellemi tulajdon védelme
 

A pályaválasztáshoz nyújt inspirációt a Lányok napja

A A A    Nyomtatható verzió

A Nők a Tudományban Egyesület szervezésében az idei évben is lesz Lányok napja azon fiatal hölgyek részére, akik még nem biztosak a továbbtanulásukat illetően, viszont érdeklődést mutatnak a STEM-ként emlegetett természettudományos területek iránt.

A Lányok Napján az ország legkiválóbb egyetemei, legjobb vállalatai és intézményei inspirálnak évente több ezer fiatal lányt, hogy felfedezzék a STEM (tudományos, technológiai, mérnöktudományi vagy matematikai) pályákban rejlő lehetőségeket. Az érdeklődők interaktív programokon betekintést nyerhetnek a tudomány, a technológia és az informatika színes és kihívásokkal teli világába.

Az ország legnagyobb, a pályaválasztás előtt álló lányokat támogató rendezvény programoldala már elérhető, csak ezen keresztül lehet a kiválasztott eseményekre jelentkezni.

Az eseményt a Nature-díjas Nők a Tudományban Egyesület 2020-ban 9. alkalommal szervezi meg. Az elmúlt években 250 iskolából több mint 10 000 fiatal lány szerzett inspirációt jövőbeli elhelyezkedéséhez a legjobb technológiai vállalatok, egyetemek és kutatóintézetek programjain.

 

Forrás:

Lányok Napja 2020 – nokatud.hu – 2020.

Kép forrása: http://lanyoknapja.hu/