A szellemi tulajdon védelme
 

Magyarországra érkeztek a világ legjobb sajtófotói

A A A    Nyomtatható verzió

Megnyílt a Magyar Nemzeti Múzeumban a World Press Photo verseny 151 kiválasztott fotóját bemutató kiállítás, melyen megtekinthető többek között az első díjat nyert  magyar fotós, Horváth Eszteralkotása is.

Horváth Eszter az Északi-sarkvidéken kíváncsi jegesmedvékről készült fotójáért érdemelte ki a világ legnagyobb presztizsű fotópályázatának egyedi kategóriában megítélt díját. Díjnyertes felvételén egy jegesmedve és kölyke vizsgálgatja kíváncsian a Polarstern kutatói által a jégtáblára kihelyezett berendezést.

A díjnyertes fotó az alábbi linken megtekinthető:
https://www.worldpressphoto.org/collection/photo/2020/39621/1/Esther-Horvath

Horváth Eszter 2015 óta foglalkozik a sarki térségek, különösen a Jeges-tenger fotózásával. Egy dokumentarista fotóművész, aki az éghajlati adataink mögött álló kutatások történetét szeretné bemutatni alkotásain keresztül. Fotói már több neves lapban is megjelentek, így például a National Geographic magazinban, a The New York Times és The Wall Street Journal napilapokban, a Time hetilapban és a GEO Magazine-ban.

A World Press Photo olyan, 1955-ben alapított globális platform, amely megbízható vizuális újságírás és történetmesélés útján kapcsolja össze a sajtófotó műfaját a közönséggel. Éves pályázatuk a világ legrangosabb fotópályázatává nőtte ki magát, és sikeres világméretű kiállítási programjuk révén évente több millió embernek közvetítik a világ fontos eseményeit. Ezrek jelentkeznek a mindent eldöntő versenyre, majd összességében több mint négymillióan nézik meg a fényképekből készült vándorkiállítást.

A szeptember 24-én nyílt vándorkiállítást október 25-ig látogathatják az érdeklődők Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeumban. A kiállítás 151 felvételét a nemzetközi zsűri 73 996 fotóból válogatta.

 

Forrás:

Holnap nyílik a World Press Photo Kiállítás – magyar díjazott is van — noklapja.hu —  2020. szeptember 23.

Kép forrása:  https://www.programturizmus.hu/