A szellemi tulajdon védelme
 

Délután nyitja meg kapuit a Design Week Budapest 2020 fesztivál

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj ünnepélyes átadásával a mai napon nyitja meg kapuit a 2020-as Design Week Budapest fesztivál.

A nyitóesemény online is követhető lesz, a ma 17.00 órakor kezdődő gálát élőben fogják közvetíteni a fesztivál facebook oldalán: https://www.facebook.com/budapestdesignweek

A Magyar Formatervezési Tanács szervezésében, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala védnökségével és támogatásával, az idén már 17. alkalommal rendezik meg az évről-évre nagy érdeklődésre számot tartó, a hazai kreatívipar legfontosabb seregszemléjét a Budapest Design Weekfesztivált. A rendezvény célja: közreműködés a dizájn gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában.

A programsorozat minden év őszén kerül megrendezésre, az idei évben október 1-11. között kerül rá sor. A rendezvény idei központi témája a körforgásos gazdaság (circular economy) fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Az idei Budapest Design Week fesztivál számos olyan jelenséget, inspiratív esettanulmányt és megoldási lehetőséget fog bemutatni a körforgásos gazdaság területéről, amely működőképes és hathatós válaszokat tud adni a fenntarthatóság aktuális kérdéseire, és melyek közvetve vagy közvetlenül a koronavírus-járvány hosszú távú, a körforgásos gazdasággal szorosan összefüggő társadalmi, gazdasági és ökológiai hatásaira is reflektálnak.

A koronavírus-járványhelyzetre tekintettel, a fesztivál a korábbiaktól eltérően elsősorban nem offline, hanem hibrid fesztiválként kerül megrendezésre, melynek keretében a programok jelentős része kizárólag az online térben valósul meg. Online kiállítások, webináriumok, videósorozatok és interjúk várják az érdeklődőket a következő 10 napban.

A részletes programböngésző az alábbi linken érhető el: https://designhet.hu/2020/program?fbclid=IwAR3-2Nt3OOI-yWt3S3bJ-lZhb26gKwC-FodtGirgse9oF2AFyVRNiIwpWrY

 

Forrás:

DESIGN HÉT 2020.10.01-11. – https://designhet.hu/2020/rolunk

Kép forrása:  https://designhet.hu/2020/