A szellemi tulajdon védelme
 

Új weboldal segíti a háttérzenét szolgáltató vendéglátó vállalkozókat

A A A    Nyomtatható verzió

„Kutatások szerint a zene 15 százalékkal növelheti az üzletben vagy vendéglátóhelyen eltöltött időt, ezáltal 30 százalékkal növeli az impulzív vásárlások számát és ezzel a bevételeket. A megfelelően megválasztott háttérzene növeli a fogyasztói élményt, így pozitívan hathat az üzlet forgalmára, az árbevételre és a munkavállalói elégedettségre is.” – olvasható a trademagazin oldalán.

A zene tudatosabb használatában segíti az induló vállalkozásokat az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület által indított Zenével jobb! programja. Ennek első állomása a zeneveljobb.hu weboldal, ahol zeneipari szakemberek többek között ötleteket adnak az üzlet zenei stílusának és műsorkészletének kialakításához, bemutatják az aktuális zenei trendeket és gyakorlati tippeket kínálnak a zenelejátszó eszközökkel kapcsolatos kérdésekben is. A weboldal további célja a friss vállalkozók informálása a háttérzenével és a szerzői jogdíjak befizetésével kapcsolatban.

Az oldal üzemeltetője és szakmai partnere az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület.

A zenéveljobb.hu oldalon bárki szabadon hozzáférhet a legfontosabb tudnivalókhoz és naprakész tippeket kaphat a témában.

 

Források:

Zenével Jobb! – Az Artisjus új programja – trademagazin.hu – 2020. február 14.
Üzleti siker háttérzenével - Artisjus

Kép forrása: https://zeneveljobb.hu/