A szellemi tulajdon védelme
 

Átláthatóbbá válik a régiós startup ökoszisztéma

A A A    Nyomtatható verzió

Rocket Shepherd néven egy új, magyar fejlesztésű, automatizált platform látott napvilágot a közép-kelet-európai startup ökoszisztéma számára. A Rocket Shepherd valójában egy hiánypótló termék, mivel egészen mostanáig nem volt centralizált és standardizált módon átlátható a startupok fejlődési adatai és rizikófaktorai. Az új adatbázisban jelenleg több mint 800 ezer globális cég szerepel, így egy helyen felfedezhetők és összehasonlíthatók a hazai és regionális startup vállalkozások.

Az adatbázis révén a startupok olyan cégre szabott elemzéseket kaphatnak, amelyekből azonnal látják, hogy miben maradnak el a többiekhez képest, ergo milyen szolgáltatásokat tudnak igénybe venni hiányosságaik pótlására azért, hogy minél gyorsabban felzárkózhassanak a nemzetközi versenytársaikhoz.

A platform béta verziója (www.rocketshepherd.com) már élesben is elérhető, elsőkörben a magyar ökoszisztéma adataival. A felület szerkeszthető, a cégek bármikor hozzá tudnak nyúlni a saját adatlapjukhoz.

Az automatizált piactér (Rocket Shepherd) ötletgazdája és vezérigazgatója, Sebastian Tamás, akinek legfőbb célja, a helyi innovációnak a globális ökoszisztémákkal való integrálásán túl az, hogy stabilizálja az ország lehetőségeit a jövőbeli tech-vállalatok számára azáltal, hogy segíti az egyetemek és a piaci szereplők közötti párbeszédet.

 

Forrás:

Automatizált Facebook indul startupoknak - startuponline – 2020. november 16.

Kép forrása:  https://www.facebook.com/rocketshepherd/