A szellemi tulajdon védelme
 

Betegadatokat rögzítő csuklópántot fejlesztettek magyar mérnökök

A A A    Nyomtatható verzió

Az Entremo által fejlesztett csuklópánt lehetővé teszi, hogy az egészségügyi dolgozók vagy gondozók folyamatosan és valós időben kapjanak információkat a páciensek állapotáról. Az új, digitális csuklópánt valós időben méri a betegek pulzusát, testhőmérsékletét, légzési gyakoriságát és véroxigén-szintjét és ami a legfontosabb, felhőalapú szoftverének köszönhetően távolról közvetíti az adatokat a nővérpultba.

Az innováció segíthet megoldani az orvosok túlterheltségét a koronavírus alatt.

A tervek szerint az új eszköz tesztelését már idén decemberben megkezdhetik a hazai kórházak.

Az Entremo áprilisban tűnt fel először egy koronavírussal kapcsolatos megoldásokat kereső magyar fejlesztői versenyen, a Hack the Crisis Hungaryn, ahol Team Discover néven egy olyan 3D-nyomtatással készült szemüveget mutattak be, amely képes érzékelni a viselője vitális jeleit, mint a pulzus vagy a testhőmérséklet. A találmányban az Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyi részlege (EIT Health) is meglátta a lehetőséget, akik beálltak az ötlet mögé, így a nyolcfős startup megkezdhette a végleges eszköz, a rögzítő csuklópánt kifejlesztését. – olvasható a raketa.hu oldalán.

 

Forrás:

Magyar fejlesztésű találmány segíthet megoldani az orvosok túlterheltségét a koronavírus alatt – raketa.hu – 2020. november 14.

Kép forrása:  https://raketa.hu/entremo-okoskarkoto-koronavirus-betegeknek