A különleges tojást tojó tyúkok takarmánya a Szent István Egyetem exkluzív innovációja, mely a legújabb kutatási eredmények és a modern technológia ötvözése révén valósulhatott meg.
Az innovációnak köszönhetően magas minőségű tojások fejlődnek, mely a folsav mellett vasat, cinket, kolint, omega-3 esszenciális zsírsavakat, továbbá konjugált linol- és linolénsavakat is tartalmaznak.
Legfőképpen a várandós kismamák és születendő gyermekeik egészségét szolgáló magas minőségű tojást előzetesen a Szent István Egyetem Babati tangazdaságában állítják elő 2021 januárjától. A folsavpótlásra megoldást kínáló innováció lehetőséget nyújt okos- vagy kismama-tojás előállításához.
A tervek szerint az Egyetem a különlegesen egészséges tojást egy másik élelmiszerfejlesztésébe is beilleszti, így a SALAdMI vegetáriánus szalámijuk egyik alkotóeleme is lesz.
Forrás:
Elképesztő: omega-3 tojást tojó tyúkokat nevelnek a magyar egyetemen – hellovidek.hu – 2020. december 14.
Kép forrása: https://www.mindmegette.hu/