A szellemi tulajdon védelme
 

Új tudományos, szórakoztató online előadássorozatot indít a Svábhegyi Csillagvizsgáló

A A A    Nyomtatható verzió

Január 10-től tíz részes sorozattal jelentkezik a Svábhegyi Csillagvizsgáló online műsora SPACEBONTÓ címmel. Az epizódokat 9-99 éves korosztályig mindenkinek ajánlják az előadók, tartalmas kikapcsolódást kínálva az egész családnak.

A sorozat a Földtől távolodva kalauzolja a nézőket az izgalmas témák helyszíneire: szó lesz a Marsutazásról, a Hold kialakulásáról és meghódításáról, óriás gázbolygókról Naprendszerünkben és más csillagok körül, extrém csillagokról, a Tejútrendszerről vagy akár galaxishalmazokról, illetve a sötét anyag és sötét energia talányos témaköréről. Az interaktív műsor közben az előadó csillagászoknak kérdéseket is lehet feltenni, amire a nézők helyben válaszokat kapnak, illetve az elhangzottak alapján kvíz-kérdésekkel is mindenki letesztelheti a tudását. A gyerekeket pedig rajzversenyre invitálják, az előadás közben rajzolhatnak a témával kapcsolatban, melyet be is küldhetnek és minden alkalommal egy szerencsés díjazásra is kerül.

A sorozat epizódjai a Svábhegyi Csillagvizsgáló weboldalán elérhetőek.

 

Forrás:

Januártól új, SPACEBONTÓ sorozattal jelentkezik a Svábhegyi Csillagvizsgáló – svabhegyicsillagvizsgalo.hu – 2020. január 06.

Kép forrása:  https://www.svabhegyicsillagvizsgalo.hu/