A szellemi tulajdon védelme
 

Zigzag néven moduláris mászófal hódít a felnőttek körében

A A A    Nyomtatható verzió

A HBH (Hard Body Hang) saját testsúlyos edzésekre alkalmas köztéri sportpályákra és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítők, bútorok tervezésére és gyártására szakosodott vállalkozás. Új termékük az elsősorban a felnőtteknek készült Zigzag elnevezésű elemes mászófalrendszer. Különlegessége, hogy nincs benne egyetlen derékszög sem, tetra- és oktaéder alapú elemekből áll, melyből számtalan térbeli, a természetben is előforduló alakzatokhoz hasonló tömbszerű és töredezett forma alakítható ki, vagyis szinte minden mászóhelyzet modellezhetővé válik.

A fogások elrendezése és mennyisége tetszés szerint variálható, a különféle útvonalakat eltérő színek jelölik, így használója tisztában van vele, hogy mikor milyen nehézségi fokot választ.

A speciális műanyagból készült burkolatok Spanyolországból érkeznek, maga a szerkezet pedig Mórahalmon készül. Az alapanyagok jól ellenállnak a környezeti hatásoknak, a kész falak biztosítás nélkül is használhatók, az ütéscsillapító burkolat pedig megfelelően tompítja az esést, akár három méter magasságból is.

Az első moduláris Zigzag mászófal Grönlandon épült fel, de innovációjuk iránt nagy az érdeklődés Dániából, Norvégiából és Portugáliából is.

2020-ban Magyar Formatervezési Díjat nyert a HBH Zigzag terméke.

 

Források:

Zigzag mászófal

https://hardbodyhang.com/hu/rolunk

https://www.sztnh.gov.hu/hu/testuletek/mft/nemzeti-dijak-osztondijak/magyar-formatervezesi-dij/mft-dij/2020

https://forbes.hu/uzlet/ugyanazt-csinaljuk-mint-a-jatszotergyartok-csak-felnotteknek-tervezunk-most-eppen-maszofalat/

 

Kép forrása: designhet.hu