A szellemi tulajdon védelme
 

A matematika valójában nagyon egyszerű!

A A A    Nyomtatható verzió

Lényegre törően, egyszerűen és érthetően mutatja be a matematika világát egyszerű példákon, színes szemléletes ábrákon keresztül a mateking.hu weboldala. Az oldal nagy népszerűségnek is örvend a hazai diákok körében, erről tanúskodik a több mint 150.000 regisztrált felhasználói szám is.

A weboldalt 2015 óta minden évben kitüntették, ezúttal az e-learning kategóriában ítélték legjobbnak.

Mósóczi András matematikatanár – a mateking.hu  oldal alapítója – bő 10 évvel ezelőtt azt vette észre, hogy a matematika tankönyvek többsége igen bonyolultan közelít már az alapokhoz is.  Lépésről lépésre összeszedett oktatóanyagokat kezdett egybegyúrni, amelyek a lehető legkevesebb alapismerettel is jól befogadhatók és letisztultan magyarázzák el az összetett ismereteket. Az oldalt azért hozta létre, hogy bebizonyítsa, a matektanulás lehet könnyű szórakozás is, ahol minden nagyon egyszerű, érthető és vicces is.

Tavasszal, a koronavírus-járvány első hulláma alatt szinte minden létező rekordot megdöntöttek. Március 15-től júniusig ingyenesen elérhetővé tették a teljes középiskolai matematikát. Naponta 50–60 ezren látogatták meg az oldalt, a matekérettségi előtt a fél ország náluk tanult és egyetlen nap 87 ezren nézték meg őket.

A mateking.hu oldal vezetője most a német nyelvű változat, a matheking.at e-learning oldal fejlesztésén dolgozik.

 

Forrás:  https://www.mateking.hu/

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu – index.hu – 2021. január 09.