A szellemi tulajdon védelme
 

A biztonságosabb fogpótlást segíti egy magyar startup digitális innovációja

A A A    Nyomtatható verzió

A szegedi székhelyű DicomLAB startup innovációja komplett megoldást kínál az implantációval foglalkozó fogorvosok számára. SMART Guide termékük megbízhatóbbá teszi a beavatkozást, gyorsabb, kevésbé megterhelő műtéti eljárást eredményez, továbbá kisebb a sérülés és a különféle szövődmények veszélye is.

Korábban a fogorvos, az implantológus egy kétdimenziós röntgenfelvétel alapján tervezte meg és hajtotta végre teljesen manuálisan a műtétet, a fogbeültetést. Ez sok rizikóval járt, a kézi munka kevéssé volt pontos. A DicomLAB háromdimenziós SMART GUIDE rendszere pontosabb tervezhetőséget tesz lehetővé, egy implantációs sablon segítségével pedig sokkal megbízhatóbbá teszi magát beavatkozást is. A navigációs eszközzel a műtét legkockázatosabb részét tudják standardizálni, ezzel biztonságosabbá és gyorsabbá téve a fogpótlás folyamatát.

Az esztétikai és anatómiai szempontból is optimális terv alapján, a páciens számára egyedileg gyártott műtéti segédeszköz gondoskodik arról, hogy az implantátum a tökéletes pozícióba kerüljön.

A műtétnavigációt teljesen digitálisan értékesítő Smart Guide óriási előrelépés az implantátum piac old school orvoslátogató folyamataihoz képest, amire a Hiventures kockázati alapkezelő is felfigyelt még 2018-ban. Azóta 650 millió forint tőkefinanszírozást nyújtottak a társaságnak.

 

Források:

https://forbes.hu/uzlet/a-vilag-osszes-hianyzo-fogan-penzt-keresne-ujitasaval-ez-a-magyar-ceg/

https://szeged.hu/hirek/27018/a-sorcsap-es-a-csocsoasztal-keves-egy-start-uphoz

https://www.dicomlab.com/SMART_Guide/hu/pacienseknek/

Kép forrása:  https://dreamjo.bs/hu