A szellemi tulajdon védelme
 

Az Országos Agarász Egyesület jogosult a Hungarikum Védjegy használatára

A A A    Nyomtatható verzió

A törvény fogalom-meghatározása szerint a hungarikum elnevezés olyan kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.

A magyar agár, mint ősi magyar kutyafajta 2017 óta hungarikum. Az Országos Agarász Egyesület (OAE) az idei évtől lett jogosult a hungarikum védjegy használatára. Ez azt jelenti, hogy mostantól a Hungarikum védjegyet minden programjukon, reklámjaikban, illetve a kiadványaikon fel kell tüntetni.

A most megszerzett minősítés az 1835 óta működő Országos Agarász Egyesület szakmai munkájának, tevékenységének elismerése. Az Országos Agarász Egyesület, mint az egyik legrégebbi magyarországi civil szervezet, 1835. évi alapítása óta a tradicionális magyar agár, illetve az agarászat, mint ősi vadászati mód és a kulturális örökség fennmaradásáért és népszerűsítéséért tevékenykedik. Az egyesület hagyományőrző, a magyar agár tenyésztését támogatja és egyben vadászegyesület is.

A jövőbe tekintve a Hungarikum Védjegy használata felelőséggel jár, mivel magas szintű elvárásoknak kell folyamatosan megfelelnünk, hogy továbbra is elismerjék az Országos Agarász Egyesület tevékenységét, ezáltal továbbra is jogosult Védjegy használatára.

 

Forrás:

Hungarikum védjegyet kaptak az agarászok – sokszinuvidek.hu – 2020. január 19.

Kép forrása:  http://hungarikum.hu/hu/hungarikum-v%C3%A9djegy