A szellemi tulajdon védelme
 

Női vállalkozásokat támogató program indult WINGATE néven

A A A    Nyomtatható verzió

A sikeres női vállalkozások számát szeretnék növelni a régióban a WINTAGE néven elindult vállalkozásélénkítő program keretein belül.

A támogatás összege Izland, Liechtenstein és Norvégia jóvoltából az Európai Gazdasági Térség (EGT) és Norvégia Regionális Együttműködési Alapon keresztül 1 824 320 euró (közel 660 millió forint), amelynek közel 40 %-a fordítható a célok hazai megvalósítására.

Az elnyert forrásból a nemzetközi konzorcium a magyar vállalkozónők - igényeik felmérését követően  – képzését, tananyagfejlesztést, valamint a közösségük építését szolgáló online platform létrehozását fogja megvalósítani. Elsősorban vállalkozási és menedzsment tartalmakra számíthatnak majd az érdeklődők, de készségfejlesztő tréningekre is lehet majd jelentkezni.

A finanszírozási háttérnek köszönhetően minden tudásmegosztó és kapcsolatépítő rendezvény ingyenes lesz.

A projekt során a már vállalkozó nők mellett azok is kaphatnak segítséget, akik még csak most szeretnék elindítani a vállalkozásukat. A legfontosabb szempont a résztvevők számára, hogy valamilyen újszerű termékben vagy formabontó üzleti modellben gondolkodjanak.

A női vállalkozások támogatása azért is időszerű feladat, mert a koronavírus-járvány különösen negatívan hatott azokra a szektorokra, amelyben nagyobb a női vállalkozások részaránya.

 

Forrás:

Közel 660 millió forintos program indul női vállalkozók támogatása érdekében – noklapja.hu – 2020. január 21.

Kép forrása: Getty Images