A szellemi tulajdon védelme
 

A magyar műszaki értelmiség ünnepe

A A A    Nyomtatható verzió

Június első hetében ünnepelt a magyar mérnöktársadalom. Hatodik alkalommal rendezték meg a Magyar Műszaki Értelmiség Napját, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a műszaki értelmiség szerepére a magyar nemzetgazdaságban. Az utóbbi évtizedek tapasztalata ugyanis egyértelműen megmutatta, hogy az innováció a fejlődés, a gazdasági felemelkedés motorja.

Az idei rendezvény, amelynek az Óbudai Egyetem adott otthont, 2012. június 4-én, a Benkó Dixieland Band koncertjével kezdődött. Másnap egy új kezdeményezéssel, az Innováció Napjával folytatódott az ünnep, melynek keretében nemcsak Budapesten, hanem további felsőoktatási városokban – Debrecenben, Gödöllőn, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Szegeden, Veszprémben – tartottak cégbemutatókat, ahol a hallgatók bemutathatták innovációs eredményeiket.

Június 6-án a Magyar Tudományos Akadémia nagytermébentudományos konferenciát tartottak, amelynek központi témája a műszaki értelmiség szerepe a tudományban, az oktatásban és a gazdaságban volt. Az eseménysorozat június 7-én, az Országgyűlés felsőházi termében, ünnepi üléssel zárult.

Forrás: uni-obuda.hu