A szellemi tulajdon védelme
 

A magyar Oncompass Medicine nyerte el a Jövő Unikornisa Díjat

A A A    Nyomtatható verzió

Az európai digitális technológia vállalkozásokat képviselő szakmai szervezet, a Digitaleurope, már negyedik éve rendezte meg a digitális technológiai cégek európai versenyét. A Future Unicorn Award kitüntetéssel azokat a vállalkozásokat díjazzák, amelyekből várhatóan Európa legnagyobb változást hozó, legértékesebb technológiai óriásai, unikornisai válnak, melyek értéke meghaladja az egymilliárd dollárt.

Idén a daganatos betegek személyre szabott, célzott terápiájának kiválasztásával foglalkozó magyar rákkutató cég, az Oncompass Medicine nyerte el a Jövő Unikornisa Díjat.

Az Oncompass Medicine Zrt. a személyre szabott gyógyítás híve, céljuk kézzelfogható megoldásokat nyújtani rákbetegeknek. Rákkezelési stratégiájuk bizonyítottan jobb eredményekhez vezet, mellyel sok esetben gyors javulást lehet elérni a betegség kezelésében.

Új, globális, orvosi-informatikai fejlesztésük Real-Time Oncology Treatment Calculator néven látott napvilágot. Az orvos-informatikai szoftver a világon egyedülálló módon, 20 ezred másodperc alatt képes rangsorolni - 405 ráktípusban, 52 ezer mutáció esetén, 26.838 orvos-biológiai szabály alapján, 1417 gyógyszerhatóanyag közül - a személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket, – a rendelkezésre álló tudományos bizonyítékok alapján – ami segíti a beteg daganatában talált molekuláris elváltozások összekötését a megfelelő terápiás lehetőségekkel.

A szoftver egy folyamatosan bővülő tudástár, lehetőséget biztosít arra, hogy egyszerre akár több ezer orvos is használja, megosztva tapasztalataikat, hogy azok később hasznos információként szolgálhassanak orvos társaiknak. Ezzel hozzájárul ahhoz, hogy az orvosok a legsikeresebb kezelést választhassák betegeiknek és elkerüljék a korábban hatástalan eljárásokat.

A magyar cég már több hazai és külföldi elismerés birtokosa.

 

Forrás:

Magyar rákdiagnosztikai program lett Európa legígéretesebb technológiai fejlesztése – theworldnews.net – 2021. február 04.

Kép forrása: https://www.digitaleurope.org/