A szellemi tulajdon védelme
 

Filmek és sorozatok segítségével tanít angol szavakat egy magyar startup

A A A    Nyomtatható verzió

A szótanulás problémájára nyújt megoldást a Skeebdo nevű magyar startup új megoldása. A gyakran unalmas és száraz tankönyvszerű módszerek helyett azt találták ki, hogy filmek és sorozatok segítségével tanítanak angol szavakat. Már napi pár perc időbefektetéssel egy adott film összes releváns ismeretlen angol szavát meg lehet tanulni. A kontextus, vagyis a filmben elhangzott mondatrészek segítségével az is elsajátítható, hogy egy adott szót hogyan kell használni. A Skeebdo a már jól ismert szókártyákat használja a tanításra, miközben egyre nehezedő feladatok elé állítja a tanulót. Mivel a szavakat nem elég egyszer megtanulni ahhoz, hogy hosszú távon rögzüljenek, ezért azokat több alkalommal is visszakérdezik. A szókincsbővítést az teszi igazán személyessé, hogy a tanuló tanulásra javasolt szavak a tanuló angol szintjéhez igazodnak. Így minden felhasználó különböző nehézségű szavakat kap.

A Skeebdo-ban jelenleg több, mint 200 000 filmmel és sorozattal tanulhatunk, ezek összesen 40 000 egyedi szót és kifejezést tartalmaznak.

A filmek és sorozatok mellett a csapat tervei között szerepel további tartalmak bevonása mint könyvek, újságcikkek, illetve YouTube videók.

A csapat a Design Terminal 2020-as őszi mentorprogramjában elnyerte a “Legtöbbet fejlődő startup” díját.

 

Forrás:

Szakíts a szótárfüzettel, egy magyar startup segítségével már filmekből is tanulhatsz angolul – startuponline.hu – 2021. február 17.

Kép forrása:   https://startup-academy.ch/