A szellemi tulajdon védelme
 

Szuperhatékony, mosható maszkot fejlesztett és gyárt egy magyar vállalkozás

A A A    Nyomtatható verzió

99,98 százalékos hatékonysággal szűri a koronavírust, annak mutánsait és a hasonlóan kisméretű vírusokat is a KC Struktur Kft. új fejlesztésű vírusvédő maszkja.

A magyar vállalkozás korábbi, egyfilteres fejlesztésű maszkját, tovább fejlesztette, kétfilteressé alakította át azért, hogy megkönnyítse a ki- és belégzést, illetve védje a környezetet azzal, hogy ne legyen kilégzőszelepes a maszk.  A termék bőrbarát, újrafelhaszálható, mert a maszktestet fertőtlenítőszerekkel vagy kifőzéssel is lehet fertőtleníteni. Kialakításának köszönhetően a szemüveget viselők számára párásodás-mentessséget is garantál.

A teljes maszk – beleértve a szilikon hatású anyagból, termoplasztikus elasztomerből készült maszktestet is – megkapta az európai uniós PPE-R III. kategóriájú hitelesítést. Így légzésvédelmi félálarcként árulható a termék, és már dolgoznak azon, hogy orvostechnikai eszközként is bejegyeztessék.

A maszk nemcsak a koronavírus, hanem egyéb vírusok ellen is hatékony, és például gyermekgyógyászati intézmények, koraszülötteket ellátó egészségügyi személyzet, veszélyeztetett betegek számára is ajánlott.

A Mosonmagyaróváron gyártott maszkot tavaly év végén hitelesítette az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A KC Struktur számos magyarországi egészségügyi intézménynek, így például a SOTE több klinikai részlegének, a szombathelyi Markusovszky kórháznak, a tatabányai Szent Borbála kórháznak, és a Szent János kórháznak is adományozott maszkokat.

 

Forrás:

Továbbfejesztették és már külföldön is árulják a mosható, szuperhatékony magyar maszkot – forbes.hu – 2021. február 18.

Kép forrása: https://www.facebook.com/kcstruktur/