A szellemi tulajdon védelme
 

125 éves fennállását ünnepli március 1-jén a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

A A A    Nyomtatható verzió

1896. március 1-jén jött létre a Magyar Királyi Szabadalmi Hivatal, vagyis a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) jogelődje, Magyarország legrégebbi, innovációval foglalkozó hivatala.

A jeles alkalomról „Ötletből éték – SZTNH125” címmel online elérhető esemény keretében emlékezik meg, melyen bárki részt vehet.

Az online követhető esemény pontos időpontja: 2021. március 1., 10.00 óra.

A rendezvényen köszöntőt mond Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter,  Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, valamint videóüzenetben köszönti a hivatalt Daren Tang, a World Intellectual Property Office (WIPO) vezetője is. Majd ezt követően sikeres és a szellemitulajdon-védelem területén tudatos feltalálók, innovátorok is köszöntik a hivatalt, így Fekete Andrea kutató gyermekorvos, a Semmelweis Egyetem egyetemi docense, valamint Jónás Vera énekes-dalszerző is.

A délelőtt második felében közismert nagy cégek vezetői kerekasztal-beszélgetés keretében vitatják meg, hogy a szellemi tulajdonnak milyen szerepe volt abban, hogy Magyarországon és a nemzetközi gazdasági színtéren is jelentős sikereket értek el. A beszélgető partnerek:  Szabó Ibolya a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője, Takács István, Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt. vezérigazgatója, Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke és Murányi Gergely, a Teqball Kft. külkapcsolati igazgatója.

Az ünnepség részletes programja, valamint maga az online közvetítés az alábbi linken érhető el:
https://www.sztnh.gov.hu/hu/sztnh/125-eves-az-sztnh

 

Forrás:

125 éves a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – ünnepeljen velünk! – sztnh.gov.hu – 2021. február 24.

Kép forrása:

https://www.sztnh.gov.hu/hu