A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar cég készítette el a világ első okos vitorlásruháját

A A A    Nyomtatható verzió

Dupla innovációt rejt magában a hazai tervezésű, fejlesztésű és gyártású, 878® professzionális vitorlásruha, mely az első okos prémiumruházat a világon.

Az ultrakönnyű vitorlásruha a csodaanyagnak nevezett grafénból készült, mely rugalmas, nyúlékony, tökéletesen vízálló és az acélnál is erősebb anyag. Egyik fő tulajdonsága, hogy öt és húsz fokon is körülbelül ugyanolyan hőérzetet biztosít.

A professzionális ruhába beépített érzékelők követik nyomon a test tényleges állapotát, az összecsukható képernyők adatokat gyűjtenek a külső környezetből: a szélből, a levegőből, a vízből és az összes intelligens mérőeszközből, a telefontól a hajó navigációs rendszeréig. A rendszer beállításához szükség van egy mobilapplikációra, melynek segítségével kiválasztható, hogy egy csapat számára melyik adatsor legyen beállítva a kabátjaikban elhelyezett hajlítható kijelzőre.

A vitorlásruhák Székesfehérváron készülnek a vállalat saját, Európa legmodernebb gépeivel felszerelt gyárában. A ruhák elkészítéséhez kizárólag vegyszermentes és környezetbarát anyagokat használnak fel és fejlesztenek, emellett minimalizálják a vízhasználatot, ráadásul a társadalmi szerepvállalás keretében a nyereség egy részét a víz és az óceán tisztítására irányuló kezdeményezésekre fordítják majd. Teljesen digitalizált és számítógéppel vezérelt gyártási kapacitásainak köszönhetően hulladékmentes vállalatként működnek.

 

Források:

https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/magyar-innovacio-nemzetkozi-piacra-tor-a-vilag-elso-okos-vitorlasruhaja/

https://hamuesgyemant.hu/kivancsi/targy/berecz-zsombor-vitorlasruha-ruha-okos-magyar-hazai-tervezesu/a-vitorlas-ruhaiparban-mi-hasznalunk-elsokent-grafent

https://nrgreport.com/cikk/2021/03/01/mutatjuk-a-vilag-elso-okos-vitorlasruhajat-a-gyartas-soran-a-fenntarthatosag-es-a-vizvedelem-is-kulon-hangsulyt-kapott

Kép forrása:  https://hu.depositphotos.com/