A szellemi tulajdon védelme
 

Enjoy Robotics

A A A    Nyomtatható verzió

Azzal talán sokan tisztában vannak, hogy Magyarországon is folyik robot fejlesztés és gyártás, azzal azonban már kevésbé, hogy létezik egy budapesti kávézó, ahol ezeket a robotokat meg is lehet ismerni.  A kávézóban összesen 16 robottal várják a vendégeket, melyből 7 nagyobb méretű és 9 játékrobottal lehet közvetlenül is megismerkedni.

Az Enjoy Robotics Zrt. küldetése olyan robotok fejlesztése és előállítása, amelyek megkönnyítik az ember életét. A magyar cég igyekszik olyan barátságos egyben ügyes robotokat készíteni, melyek megjelenésükben is alkalmazkodnak a felhasználási helyhez. A küllemében is igényesen előállított robot hasznos segítsége lehet pincérnek, nővérnek vagy akár irodai munkatársnak, mivel bevonva őket bizonyos feladatokban leveszik a munkatársak válláról a terhek egy részét.

Az Enjoy Robotics Zrt. palettáját bővíti legújabb termékük a VIOLETTA UV-C robot, mely nagy intenzitású ultraibolya fény kibocsátásával elpusztítja a levegőben lévő és a felületeken megtapadó vírusokat, baktériumokat. Napközben az intézményekben, plázákban, irodaházakban a legforgalmasabb terekben elhelyezve légtisztítóként folyamatosan szűri, sterilizálja a levegőt. Éjszaka pedig automatikusan végig járja a folyosókat, helyiségeket, UV-C sugárzásával 99%-os hatékonysággal megsemmisíti a kórokozókat.

Az egyébként Fülesden üzemelő robotgyárban iskolák és cégek számára lehetővé teszik a robot gyártás és a modern technikai eszközök megismerését, elősegíti a hazai oktatás és ipar fejlődését.

 

Források:

https://www.enjoyrobotics.com/

https://www.facebook.com/enjoyrobotics/

Kép forrása: https://www.youtube.com/