A szellemi tulajdon védelme
 

Az amerikai Startup Weekend áprilisban újra Budapesten

A A A    Nyomtatható verzió

Igaz, az online térben, de április 9-11. között újra Budapesten rendezik meg a 13 évvel ezelőtt Seattle-ből indult Techstars Startup Weekend elnevezésű rendezvényt, melynek célja, hogy a különböző területeken jártas jelentkezők egy-egy csapatot alkotva életképes vállalkozást álmodjanak meg alig néhány tucat óra alatt.

A startup-hétvégék egyik legfontosabb eleme, hogy tapasztalt szakemberek és vállalkozók mentorként segítik a résztvevőket a hétvégi munkában, hogy rövid idő alatt a lehető legtöbbet tudják kihozni projektjeikből.

A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a hétvégén összerakott projektek harmada valódi cégként is működni kezd

Az angol nyelvű versenyre iparágtól függetlenül, korhatár nélkül bárki jelentkezhet, akinek van egy innovatív vállalkozásötlete.

Az 54 órás online megrendezendő eseményt idén az amerikai Techstars társalapítója, David Cohen sorozatvállalkozó és angyalbefektető nyitja meg.

A budapesti verseny globális partnere a Google for Startups és a GoDaddy Registry, illetve hazai szakmai partnerként támogatja az eseményt a Budapest Innovation Group, az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, a Hungarian Startup University Program (HSUP), a Magyar Divat & Design Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség által indított CheckINN program, a Microsoft Magyarország, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Széchenyi István Egyetem és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is.

További információk a rendezvénnyel kapcsolatban:
https://startupweekend.tilda.ws/startupweekendbudapest

 

Forrás:

https://profitline.hu/Budapestre-jon-az-egyik-legnagyobb-amerikai-startup-verseny-419365

Kép forrása: 

https://www.eventbrite.com/e/