A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar startup sikere az -Egyesült Királyságban

A A A    Nyomtatható verzió

Az ALSAD Medical Magyarország személyre szabott, folyamatos, digitálisan támogatott megoldást kínál a cukorbetegségben és / vagy veseelégtelenségben szenvedőknek, a felhasználó egyéni egészségügyi adatai alapján. A hazánkban is elérhető innovatív szoftver használatával könnyebbé válik a napi egészségmenedzsment, úgymint az étrendbeállítás, étrendtervezés és naplózás, a napi aktivitás követése, miközben a felhasználó az állapotához illeszkedő, egyéni tájékoztatásban is részesül.

A magyar startup korszakalkotó alkalmazása a brit Tech Rocketship Awards Europe startupversenyen egyetlen magyar győztesként végzett a Technológia az egészségért és jó közérzetért kategóriában.

A brit startupverseny zsűrije megerősítette, hogy mivel a cukor- és vesebetegségekhez köthető probléma tömegeket érint, szükség van az ilyen népegészségügyi szintű, digitálisan támogatott megoldásokra.

A versenyre az európai országokból, valamint Izraelből több, mint 650-en neveztek. Összesen 24-en kerültek az elődöntőbe (kategóriánként hárman) ahol a zsűri kiválasztotta a 8 nyertest, akik a brit piaci terjeszkedésükhöz kapnak támogatást a Department of International Trade-től, illetve a szeptemberi London TechWeek-en is részt vesznek.

 

Források:

https://startuponline.hu/kaposvari-startup-digitalis-egeszsegugyi-alkalmazasa-nyert-az-egyesult-kiralysagban/

https://www.diabeteszdieta.hu/?fbclid=IwAR2e-17qYHRewMlF1jeOjanJEf-X2lNxRKds3G9jPCWu1MaGjPbqmkaQd4c

Kép forrása:  https://www.diabeteszdieta.hu/