A szellemi tulajdon védelme
 

Gyorsdiagnózis a húgyúti fertőzéseknél - forradalmain új orvosdiagnosztikai eszköz debütál

A A A    Nyomtatható verzió

A 77 Elektronika Kft., a Semmelweis Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézete és Gyógyszerkutatási és Gyógyszerbiztonsági Centruma és az MTA Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetének részvételével megtervezte és legyártotta az innovatív szenzor­technológiára épülő új mérőrendszerét, a húgyúti fertőzést diagnosztizáló innovatív készüléke prototípusát.

A rendszer a jelenlegi közel egynapos tenyésztéssel szemben képes fél óránál rövidebb mérési idő alatt húgyúti fertőzést okozó baktériumok fajspecifikus, kvantitatív meghatározására, akár a kezelés helyszínén is.

A mérőkészülék vezérlése részben automatizált, és számítógépes grafikus szoftverrel végezhető.

A kifejlesztett prototípus a szakorvosok és háziorvosok kezében egy hatékony eszköz lehet, hiszen használatával lehetőség nyílik a gyors és pontos diagnosztika felállítására bakteriális fertőzés esetén. Ennek generális társadalmi előnye, hogy csökkenhet a páciensenkénti diagnosztikára fordított idő, meggyorsítva a terápiás döntéseket. A lerövidült diagnosztikával, csökkenhet a várakozás a rendelőkben vagy a hospitalizációs idő a kórházakban.

A 77 Elektronikai Kft. új eszköz innovációjával megteremtette a bakteriológiai vizsgálatok új dimenzióját.

 

Forrás:

https://www.innoteka.hu/cikk/innovacio_a_labordiagnosztikaban.2239.html

Kép forrása:  https://www.bonshop.hu/77-elektronika-kft-m-39