A szellemi tulajdon védelme
 

Újrahangolt ÚtraManó otthonra

A A A    Nyomtatható verzió

Az ÚtraManó nevet viselő GPS alapú alkalmazás mesével szórakoztatja az utazó gyermeket, amely úgy segíti lekötni a figyelmét, hogy mesébe foglalja az ablakon keresztül éppen látott dolgokat.

A járvány következtében az ÚtraManót fejlesztő Plukkido csapatának elő kellett állnia egy olyan alternatívával, ami arra kínál megoldást, ha a kis manók nem kelhetnek útra a családokkal.

A magyar startup – a jelenlegi helyzethez igazodva - újrahangolva korábbi fejlesztését egy új funkcióval gyarapította ÚtraManó alkalmazását, melynek köszönhetően a manók már otthon is hallgatható hangos üzenteket küldenek a gyerekeknek, melyben izgalmas kalandjaikról mesélnek, sőt otthoni kincskereső küldetésekre hívják őket. A gyerekek fejtörők megfejtésével és a szülők által otthon elrejtett nyomok felderítésével segítséget nyújthatnak a manóknak egy-egy mesebeli kalamajka megoldásában.

„A tervezők 2014 óta dolgoznak azon, hogy játékos eszközeikkel megoldást nyújtsanak a családoknak a leggyakoribb nevelési problémáikra, legyen az az elhatalmasodó hiszti, a testvérek civakodása, az agresszív viselkedés, a játszótérről vagy az otthonról való nehézkes indulás vagy akár a hosszú, unalmas autózás. Az eszközeikben rejlő megoldás valójában roppant egyszerű, minden esetben a gyermekek fantáziáját szólítják meg. A Plukkido pszichológus és pedagógus szakemberei pedig tudják, hogyan kérjenek bebocsátást ebbe a fantáziavilágba, amiben utána a szülő is könnyen megtalálja a helyét. Ehhez még módszertani támogatást is nyújtanak számukra, hogy a sokszor teljesen új és emiatt szokatlan eszközkészletet a szülők minél inkább hasznosítani tudják a gyakorlatban, akár személyre szabottan alkalmazzák egyedi élethelyzetükben, pl. kistestvér születésekor, sajátos nevelési igényű gyermekkel vagy egy sajnálatos válás esetén.”-  olvasható egy korábban kiadott sajtókozleményükben

A témában megjelent korábbi cikkünk itt tekinthető meg:

http://www.szellemitulajdon.hu/hirek/1537/gps-alapu-alkalmazas-mesevel-szorakoztatja-az-utazo-gyermeket.html

 

Forrás:

https://startuponline.hu/kalandokkal-teli-hellye-varazsolja-a-lakast-a-magyar-startup/

Kép forrása: https://hu.linkedin.com/company/plukkido