A szellemi tulajdon védelme
 

Hiánypótló kiadvány készült a K+F minősítést kérő vállalkozások számára

A A A    Nyomtatható verzió

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) kilenc éve látja el a K+F tevékenységek minősítését. A vállalkozások a minősítési rendszer segítségével könnyebben igénybe tudják venni a kutatás-fejlesztéssel összefüggő pályázati forrásokat és adókedvezményeket.

Az SZTNH K+F minősítéseket végző szervezeti egysége a mindennapi gyakorlat alapján készítette el a pályázóknak szóló Fehér Könyvet, melynek segítségével a pályázók és az elbírálók egyaránt tisztán láthatják a pozitív elbíráláshoz szükséges feltételeket. A hivatal honlapján közzétett Fehér Könyv a kutatás-fejlesztés fázisaira és feltételire vonatkozóan részletes, közérthető formában ad útmutatást és példákkal segíti a pályázókat a projekt tervezésétől egészen a megvalósításig. A könyv segítségével kiküszöbölhetik a minősítés során felmerülő hiányosságokat. Emellett a könyv az elbírálóknak és döntéshozóknak is segít az egységes irányelvek mentén történő projektértékelésben – követve a mérvadó minősítési eljárásnál használt elveket.

A fehér könyv az alábbi linken érhető el:

https://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/feher_konyv_2021_002.pdf

 

Forrás:

https://www.sztnh.gov.hu/hu/hirek/sztnh-hirek/hirek-esemenyek/sajtokozlemeny-feher-konyvvel-segiti-a-kf-projektek-sikeret-az

Kép forrása:   https://www.sztnh.gov.hu/hu