A szellemi tulajdon védelme
 

Újabb nemzetközi elismeréseket kapott a debreceni Xeropan

A A A    Nyomtatható verzió

A legjobbak között végzett egy, az oktatástechnológiai cégeket rangsoroló nemzetközi versenyen a debreceni Xeropan.  Az Edtech Awards díjkiosztóján több kategóriában is a döntőbe jutott, így az egyik legjobb „Nyelvtanulási megoldás” lett a Xeropan, míg a Xeropan Classroom a „Tanulásmenedzsment megoldás” és a „Személyre szabott tanulási megoldás” csoportokban is a legjobb helyezést kapta meg.

A Xeropan a legmodernebb pedagógiai eszközöket használva 15 nyelven tanít angolul. Az applikáció fejlesztői azt szerették volna elérni, hogy mindennapi élethelyzeteket feldolgozó anyagokon, érdekes, szórakoztató leckéken keresztül a tanuló próbáljon meg elmélyedni. Ezért izgalmas történeteken keresztül viszi véghez a tanítást, nem tankönyvi, hanem egyéb érdekes témákkal, valós élethelyzeteket bemutató videókkal szórakoztat. A beszélgetés gyakorlására is van lehetőség, egy mesterséges intelligenciával rendelkező chatbottal társaloghatnak a tanulók.

A díjnyertes tananyag több helyen is bizonyított az utóbbi időben. A járvány idején ingyenessé tették PRO funkcióit az iskolák számára, melynek köszönhetően az Oktatási Hivatal a tanulást támogató hasznos anyagok között tüntette fel honlapján. Szeptembertől pedig már elérhető  a Xeropan Classrom is, melynek segítségével a fizikai tankönyveket helyettesíthetik a tanárok, miközben a teljes tanyagot felhasználva akár testre is szabhatják.

Az Edtech Awards az oktatástechnológiai biznisz (educational technology – EdTech) egyik legmenőbb díja, a szféra legjobb, leginnovatívabb, legnagyobb hatású cégei kapják meg a kitüntetéseket az Edtech Digest nevű szakportáltól.

 

Forrás:

https://forbes.hu/uzlet/a-legjobbak-kozott-a-debreceni-startup-az-edtech/

Kép forrása:  https://masterycoding.com/