A szellemi tulajdon védelme
 

BringAréna épül Budapesten

A A A    Nyomtatható verzió

A Kőbányai BringAréna hatalmas lépés a kerékpáros sportág életében, mivel jelenleg nincs fedett pályájuk. A magyar pályakerékpáros versenyzők eddig Bécsbe voltak kénytelenek edzeni, de ez hamarosan változni fog, mivel még az idén elkészül a Kőbányai Sportliget területén Magyarország első BringArénája.

A 4500 négyzetméter alapterületű, fémszerkezetű ponyvacsarnokban egy 200 méter hosszú, 6 méter széles, döntött kanyarú fapályát helyeznek el. A csarnokban lesz egy alagút, hogy a pálya belsejébe biztonságosan be lehessen jutni a kerékpárosok zavarása nélkül, ezen kívül egy vizes blokk szolgálja ki a sportolókat és a 100 fős lelátón helyet foglaló nézőket.

A tervek szerint a Velodromot nemcsak a pályakerékpárosok, illetve a sportág többi szakágának versenyzői használják majd, alkalmas lesz arra is, hogy a gyerekek időjárástól függetlenül a gyakorlatban tudják benne elsajátítani a kerékpározás alapjait.

A Hangár utcai Sporttelep 15.000 m2-es telkén megépülő csarnokot és az alépítményeket a Szeghi Stúdió tervei alapján a Graboplan Kft. készíti el.

 

Forrás:

https://www.octogon.hu/epiteszet/kobanyan-epul-meg-magyarorszag-elso-fedett-kerekparos-palyaja/

Kép forrása: https://www.octogon.hu/epiteszet/kobanyan-epul-meg-magyarorszag-elso-fedett-kerekparos-palyaja/