A szellemi tulajdon védelme
 

Eldőlt, melyik útszakasz lett az év kerékpárútja

A A A    Nyomtatható verzió

A Közlekedési Kultúra Napja programsorozat keretében idén második alkalommal hirdették meg Az Év Kerékpárútja pályázatot. A pályázat elsődleges célja, hogy minél többen szálljanak két kerékre, hogy ezzel is tegyék életüket aktívabbá.

A pályázatra bárki megjelölhette kedvenc útvonalait az erre kialakított felületen, majd egy szakmai bizottság különféle, előre megadott szempontok alapján kiválasztotta a 11 legjobb útvonalat.

A TOP 11 magyarországi kerékpárút 2021-ben: Bene-patak-menti kerékpárút, Pálosvörösmart; Deseda-tó kerékpáros kör; Oroszlány-Tatabánya kerékpárút; Pálháza-Bózsva kerékpárút; Poroszló-Tiszafüred kerékpárút; Rákos-patak-menti kerékpárút; Római-part-Szentendre kerékpárút; Szilas-menti kerékpárút; Szob-Zebegény kerékpárút; Tómalom-Fertőrákos kerékpárút; Veszprém-Balatonalmádi kerékpárút.

A szavazásra bocsátott 11 kerékpárútra összesen 11.596 voks érkezett. Az ország 7 megyéjéből beérkezett pályázatok közül a Poroszlót és Tiszafüredet összekötő kerékpárút lett az ország kedvenc bringaútja 2.976 kedveléssel.

Az ország talán leglátványosabb kerékpáros építménye a Tisza-tó fölött vezető négy híd. Azért is megérdemli a nyertes címet, mert az egyik leglátogatottabb kerékpáros úti cél. 2020-ban közel 100 000 kerékpáros haladt itt át.

 

Forrás:

http://videk.ma/2021/05/a-tisza-tavi-kerekparos-hid-lett-az-ev-kerekparutja/?fbclid=IwAR29nvGRuKs79pVTUOZt2O3RVI7f-CDQRT3BdViJGwYBRm8UdubJAs7CvgU

Kép forrása: https://csodalatosmagyarorszag.hu/