A szellemi tulajdon védelme
 

Online játékon keresztül hívja föl a figyelmet a vasúti átkelők veszélyeire a MÁV

A A A    Nyomtatható verzió

Magyarországon évente több tucat halálos baleset történik a vasúti átjárókban, melyek oka szinte kivétel nélkül a síneken átkelők figyelmetlensége. A MÁV ennek hatására egy új kommunikációs kampányt indított, hogy tudatosítsa a veszélyforrásokat a fiatalokban és felhívja a figyelmüket arra, hogy a szabályok betartása nagyon fontos.

Az Ütközéspont weboldalán elérhető online játék a baleseti helyszínelők munkájának bemutatásán keresztül tárja a fiatalok elé a vasúti balesetek drámai valóságát. A játékos feladata, hogy egy rendőrtisztet megszemélyesítve a baleset helyszínén megtalálja a különböző nyomokat és azok, valamint a szemtanúk és a szakemberek vallomásai alapján rekonstruálja az eseményeket.

A játék egyedi hangulatáról a 360 fokban körbejárható, virtuális baleseti helyszín, egy valódi vonatszerelvény, az ütközésben megrongálódott autó, valamint a tűzoltóság és rendőrség járművei és munkatársai gondoskodnak.

Az Ütközéspont kampány filmje itt érhető el: https://youtu.be/kQ0XP2OTkO8.

 

Források:

https://hvg.hu/tudomany/20210524_mav_utkozespont_bongeszos_jatek_vasuti_atkelok?fbclid=IwAR1cBABJVvFxNAec0UdkWFtbLsAc4Lw8Z1n6W8cTLO1csqEtIdO39UNaw3E

https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/utkozespont-indul-mav-interaktiv-kozlekedesbiztonsagi-kampanya

Kép forrása: https://kresz-suli.hu/