A szellemi tulajdon védelme
 

Már elérhető a védőoltást igazoló mobilalkalmazás

A A A    Nyomtatható verzió

Elkészült és már elérhető a védettségi igazolvány applikációja, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra.

Az „EESZT Lakossagi” nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind az oltottak, mind a szolgáltatók dolgát.  Az alkalmazás azoknak is segítséget jelenthet, akik már megkapták az oltást, de valamilyen oknál fogva a védettségi igazolványt még nem. Ott, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató mostantól - a védettségi igazolvány felmutatása helyett - akár QR-kód leolvasóval is ellenőrizheti, hogy a látogató oltott-e vagy sem.

Az alkalmazás az első védőoltás rögzítése után azonnal képes igazolni az oltás tényét, mert közvetlenül össze van kötve az oltóorvosok által használt informatikai rendszerrel (EESZT). Az alkalmazás így egyértelműen jelzi az oltás hiányát is. A mobilalkalmazás a vírusfertőzésen való átesettséget nem igazolja.

Az alkalmazás Androidos és iOS-es mobiltelefonokra is letölthető, és az a szolgáltatóknak és az oltottaknak is ingyenes.

Az applikáció használatát bemutató kisfilm az alábbi linken megtekinthető: https://youtu.be/oxCrJqJWzFk

 

Forrás:

https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/27019/letoltheto-a-vedooltast-igazolo-mobilalkalmazas

Kép forrása: https://szifon.com/