A szellemi tulajdon védelme
 

Hamarosan videóhívást is lehet kezdeményezni az ÉletMentő applikációban

A A A    Nyomtatható verzió

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében másfél éve kifejlesztett és azóta is nagy népszerűségnek örvendő ÉletMentő alkalmazás hamarosan ismét egy újabb funkcióval bővül, melynek köszönhetően videókapcsolat létesíthető majd a mentésirányító és a bajbajutottak között.

A videóhívás funkció a halássérült hívók számára is hatékonyabb kommunikációt tesz lehetővé; egyrészt a korábbinál sokkal átfogóbb információkat tudnak szolgáltatni a mentésirányító központnak, másrészt a videókapcsolat a jelnyelvi kommunikációt is lehetővé teszi számukra.

Emlékeztető az ÉletMentő alkalmazásról: Az innováció lehetővé teszi, hogy a legkritikusabb pillanatokban nyújtson segítséget. Gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a segélyhívást, hiszen akár egyetlen gombnyomással is hívhatók a mentők. Mindez ingyenesen. Ahol nincs mobilnet, az alkalmazás SMS-ben továbbítja az adatokat a központ felé.

A segélykéréssel egyidőben a szoftver elküldi a segélyhívó pontos tartózkodási helyét és a főbb személyes (TAJ-szám, születési év, lakcím) és egészségügyi adatait is (állandó betegség, gyógyszerek, allergia) amelyeket a felhasználó korábban, a letöltéskor már megadott a személyes felhasználói profiljában.

Az új applikáció annyira komplex, hogy még az elsősegélynyújtáshoz is szolgáltat hasznos információkat. Ismerteti például, hogy mi a teendő félrenyelés, mérgezés, áramütés vagy kihűlés esetén, sőt az újraélesztéssel kapcsolatos teendőkről is tájékoztatja használóját. Az pedig már magától értetődik, hogy megmutatja, hol van a legközelebbi defibrillátor, kórház vagy gyógyszertár.

Az azóta is nagy népszerűségnek örvendő ÉletMentő alkalmazás megjelenése óta két új funkcióval bővült: a Koronavírus információs gombbal, illetve a beszélgetést lehetővé tévő chatbot funkcióval.

 

Forrás:

http://medicalonline.hu/informatika/cikk/videohivas_funkcioval_bovul_az_eletmento_applikacio

Kép forrása: https://play.google.com/